sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vauvoille pipoja

Kuten jo tunnustuksien jaossa kerroinkin, niin löysin siis erään blogin, missä kirjoittaja kertoi Jorvin sairaalan päätöksestä laittaa vastasyntyneiden lasten päähän verkkonauhaa säästösyistä. Uudenmaan martat alkoivat neuloa pipoja vauvoille ja ajavat asiaa mm. Facebookissa. Myös kätilöopiskelijat olivat innostuneet asiasta ja olivat jopa saaneet Tekstiiliteollisuuden projektinsa tueksi.

Itse olen kovin yritteliäs ja laitan itseni monesti likoon monenlaisiin projekteihin (mies välillä kiroaa, että pitikö nyt tuohonkin osallistua :D). No, nyt olen asiaa vienyt täällä Porin päässä eteenpäin ja olenkin haastanut Satakuntalaiset neulomaan/virkkaamaan vauvoille pipoja. Ja pääsinpä sitten lehteenkin kertomaan projektistani! Tänään lehti julkaistiin ja täältä pääsette lukemaan sitä, TIKS :).

Mikäli haluat postituksen minun kautta, niin näitä kerätään Satakunnan Kansan Kansantorilla Pohjoisranta 10:ssä 23.-24.5. ja jos nuo ajat ei sovi, niin sitten voidaan sopia sähköpostilla minun luokseni tuomisesta  :) Mikäli haluat itse lähettää, niin osoite on Jorvin sairaala/synnytysosasto, Turuntie 150, 02740 Espoo.

Tässä on kuitenkin ohje pipon tekemiseen:

Tarvitset 3,5 puikot, ohutta vauva / puuvillalankaa ja sakset.

Luo 64s ja jaa ne neljälle puikolle (16s/puikko), neulo n. 1cm joustinneuletta (1o, 1n).
Jatka sileällä neuloksella n. 10cm ja tämän jälkeen aloita kavennukset.
Neulo aina 1. ja 3. puikon lopussa 2s yhteen ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus (nosta 1s, neulo 1 oikein, vedä nostettu silmukka neulotun yli). Jatka kavennuksia joka kerros, kunnes työssä on 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi, päättele langat.
 Neulomisiloa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Mihin näitä pipoja voisi lähettää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli haluat postituksen minun kautta, niin näitä kerätään Satakunnan Kansan Kansantorilla Pohjoisranta 10:ssä 23.-24.5. ja jos nuo ajat ei sovi, niin sitten voidaan sopia minun luokseni tuomisesta :) Mikäli haluat itse lähettää, niin osoite on Jorvin sairaala/synnytysosasto, Turuntie 150, 02740 Espoo.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Täytyypä koettaa tehdä, jos sais kudottua pari pipoa. Onhan sekin edes jotakin! :)

  VastaaPoista
 4. Voiko tehdä sellaisesta langasta missä on 55 % polyamidia ja 45 % polyacrylia? Entä sellaisesta missä on 85 % villa ja 15 % polyamidia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se vähän riippuu, kuinka karkeaa lanka on, että voi vähän itse kokeilla, miltä se tuntuu.. :) Itse kyllä tein tuollaisesta acryylilangasta myös myssyjä, sillä se ainakin on pehmeää :)

   Poista
 5. Ok, kyllä nuo tuntuvat aika pehmosilta, eli kyllä mä laittaisin vastasyntyneelle tuollaisista tehdyn pipon päähän :)

  Hieno idea tämä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja huomenna laitan vielä yhden kilpailun tähän liittyen esille, että kannattaa pysyä kuulolla :)

   Poista
 6. Oletko Janika kysynyt tuosta Satakunnan Keskussairaalasta, olisiko heillä ollut kiinnostusta tällaiselle kampanjalle? Mielellään sitä kuitenkin neuloisi oman alueen tarpeisiin... En silti sulje tätäkään kampanjaa mielestä pois, mikäli löydän aikaa parin myssyn neulomiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ajatuksesi, mutta lähdin kampanjoimaan Jorvin sairaalan puolesta, sillä tämä asia kosketti heitä. Tietääkseni täällä (ainakin vielä vuosi sitten) vauvat saivat myssyt sairaalan puolesta. Itselläni auttaminen ei lopu kaupunkien rajoihin :)..

   Poista
 7. Joo enemmän myös kiinnostaisi jos menisi omalle alueelle :)

  VastaaPoista
 8. Juu ei ne kaupunkien rajat tietenkään auttamisen rajoja ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä toki ymmärrän ajatuksesi ja toki olisin alkanut kampanjoimaan lähistönkin puolesta, mutta täällä ei vain ollut tällä hetkellä tällaisia epäkohtia tiedossa :)

   Poista
 9. Löysin googlettamalla sivusi, ja vaikka tämä onkin vanha päivityksesi täytyy minun kiittää sinua selkeästä pipo ohjeesta. :)
  Meikä tyttö on niin vähän aikaa vasta neulonut että kaipasi tällästä for dummies ohjetta. :)
  Oletko osallistunut nunnupeittokeräykseen 2013? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva että lähdet myös auttamaan :).

   En ole osallistunut tämän vuoden keräykseen ajan puutteen vuoksi :(.

   Poista

Kiva saada palautetta, kiitos! :)