maanantai 11. maaliskuuta 2013

Jopoilua

Pahoitteluni taas tästä blogipimennosta! Olen niin onnellinen, kun saan työkseni tehdä lempiharrastustani, eli ompelemista. Mutta siinä on myös kääntöpuolensa, aika ei vain riitä kaikkeen puuhaan ja väkisin on jäänyt tämä bloggaaminen toiselle sijalle :(. Viime viikolla minulle kotiutui Elnan peitetikkikone ja pääsin nyt tämän takin kanssa sitä kokeilemaan ja harjoittelemaan :). Täytyy yrittää keritä ensi viikolla mennä hintaan kuuluvalle opastustunnille, jotta oppisi vielä perusteellisemmin koneen käyttöä!

Ja voi, miten iloinen olinkaan, kun kerkesin vielä saada tätä IHANAA Majapuun pinkkiä jopokangasta <3! Olimme tosiaan siellä maapallon toisella puolella, kun bongasin HeiDun ihanasta blogista tämän kankaan.
Halusin toteuttaa tästä hupparin, mutta sitten mietin, että huppu on sen verran epäkäytännöllinen, että teenpäs tähän sittenkin kauluksen. Ja sitten päätin vielä lisätä trikoovuorinkin, jotta on vähän takkimaisempi ja menee jo hieman kylmemmälläkin ilmalla :). Ja kaava on siis oma sovellus, mistä olen kyllä hyvin yllättynyt, että onnistui näin hyvin!

 Kaaritaskut tein ensimmäistä kertaa ja nuo onnistui kyllä ihan täydellisesti!

Hihat tein siten, että kiinnitin tuon resorin pelkästään vuorikankaaseen.

 Kävi hyvin outo tuuri, nimittäin etupuolella jopot kohdistuivat aivan VAHINGOSSA ja onnistuikin vielä hyvin :D. 
Taakse laitoin tampin, jotta takki ei olisi niin telttamainen.

Tämän takin omistajan on helppo hymyillä :).

PS. Mitäs olette mieltä jos järjestetään huhtikuussa sellainen ompelukilpailu? 
Kun niitä hupparitunikan kaavoja on mennyt tosi paljon niin ajattelin, että te saisitte jokainen tehdä oman versionne kyseisestä tunikasta. Sitten järjestetään kuvakilpailu, missä kolme eniten ääniä saanutta voittaisi jonkun palkinnon. Olisiko siihen innokkaita osallistujia :)?

22 kommenttia:

 1. Hieno oivallus tämä takkisi! Ymmärrän hymysi :)
  Oma hupparini on riekaileina, koska siitä tuli himpun verran pieni..nyt yritän miettiä miten saisin siihen pari senttiä lisää taiottua.
  Hupparituikakilpailu tuottaa varmasti hienoja ideoita, voi olla, että omat ideat eivät siihen riitä. Ihailen sitten.
  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Harmi juttu hupparisi, saisiko siihen vetoketjujen reunaan laitettua vaikka jotkin resorit tuomaan pikkuisen lisää leveyttä? Toivottavasti saat sen onnistumaan vielä :)!

   Poista
 2. Vielä...miten tuo hupparitunikan kaavaa voi ostaa. En päässyt linkeistä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne linkit on vanhentuneet, enkä ole niitä enää avannut! Laita vaikka sähköpostia niin laitan lisätietoja tulemaan :)

   Poista
 3. Upea takki! Ja ihan mieletön mäihä, tuon kuvan kohdistamisen kanssa! ;)

  VastaaPoista
 4. Upea takki! Ja ihan mieletön mäihä, tuon kuvan kohdistamisen kanssa! ;)

  VastaaPoista
 5. Hieno takki, ja aina noita kohdistuksia ihailen (tuuria tai ei)! Tunikakilpailu vois olla kyllä hauska, kaava tännekin eilen rantautui ja siitä lähtien on vaan mielessä pyörinyt, mistä kankaasta sen tekisi. Kiitos siis kaavasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että kaava löysi perille :).

   Poista
 6. Vahingossako näin upeasti kohdistunut? katoin ensimmäistä kuvaa ja kadehdin, että en ikinä pystyisi näin hyvin suunnittelmaan... ja että varmaan meni aikaa ja toitoa pitää olla... Upea takki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siis aivan mielettömällä tuurilla oikeasti osui kohdilleen! En siis oikeasti olisi kyllä alkanut kohdistelemaan, mutta sattui osumaan :). Aikaa kyllä meni ihan riittävästi tämän väkertämiseen!

   Poista
 7. Kyllä on hieno takki! Ja kohdistus osui juuri nappiin! :)

  - annina

  VastaaPoista

Kiva saada palautetta, kiitos! :)