keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12.12.

Tietysti nämä päivitykset voisi laittaa tulemaan aamusti, mutta menee ne tälleen "melkein päivä jälkikäteenkin" :D!?

Piparien leivonta kuuluu ihan olennaisena osana joulun odotukseen.
Näissä kuvissa näkyvä taikina on ihan kaupan valmistaikinaa...

... neitikäiselle maistui taikina leipomisen ohessa :)! 
(Tarkkasilmäiset saattoivat huomata, että ulkona ei ole lunta, nämä kuvat on otettu n. kuukausi sitten)

Onkos teillä jo leivottu piparit ja oliko valmistaikinaa vai omatekoista?

11 kommenttia:

 1. Omatekoista oli ja ne piparit eivät kauaa meillä purkkia koristanut. :) Meni siis parempiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin ne kovin kauaa koristaa purkkeja koristaa, meilläkään :D!

   Poista
 2. Taikina on omatekoista ja hyvää... On nimittäin tullut sitä tuolta jääkaapista vähän napsittua. Yleensä leivon itsenäisyyspäivän tienoilla piparkakut. Nyt en ole jaksanut/ehtinyt. Tuoksu, joka siitä tulee, on parasta joulun tuoksua kotona!

  VastaaPoista
 3. Ei ole leivottu, mutta taikina ostettu eli siis valmistaikinalla mennään :) ja sitä koristepursotustakin ostettu vihreää ja valkoista. Valmispipareita on kyllä syöty ja koristeltu jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta, pitäisi itsekin kokeilla tuota koristelua :)!

   Poista
 4. Valmistaikinalla mennään, ostettu on ei vielä leivottu. Valmiita pipareita on kyllä jo syöty ja koristeltu.

  VastaaPoista
 5. Oma tekemällä mennää joka joulu =) Pipareita meillä ei varsinaisesti ole kuin pieni purkillinen kun "panostan" noihin mökkeihin enemmän.. =) Tänä vuonna valmistui 12 muumitaloa asukkaineen, 15 taloa sekä 12 pientä torppaa =) vien taloja sekä mökkejä tuttujen lapsille sekä kummilapsille jouluksi... lisäksi nuorimmaiseni, joka pienryhmässä 10+3, vie joka vuosi pikkujouluihin pikkumökkejä kavereilleen ja lisäksi yksi muumitalo lähti yhden avustajan kotiin hänen lapsilleen =) leipomiset aloitan jo marraskuussa ja tänä vuonna urakka päättyi vasta viime viikolla kun saman aikasesti työstin kolmet synttärijuhlat =) tuolla leipomisella teen itselleni joulua ja kuten joku sanoi paistetun piparin tuoksu tuo joulun tunnelmaa =)

  VastaaPoista
 6. Oma tekemällä mennää joka joulu =) Pipareita meillä ei varsinaisesti ole kuin pieni purkillinen kun "panostan" noihin mökkeihin enemmän.. =) Tänä vuonna valmistui 12 muumitaloa asukkaineen, 15 taloa sekä 12 pientä torppaa =) vien taloja sekä mökkejä tuttujen lapsille sekä kummilapsille jouluksi... lisäksi nuorimmaiseni, joka pienryhmässä 10+3, vie joka vuosi pikkujouluihin pikkumökkejä kavereilleen ja lisäksi yksi muumitalo lähti yhden avustajan kotiin hänen lapsilleen =) leipomiset aloitan jo marraskuussa ja tänä vuonna urakka päättyi vasta viime viikolla kun saman aikasesti työstin kolmet synttärijuhlat =) tuolla leipomisella teen itselleni joulua ja kuten joku sanoi paistetun piparin tuoksu tuo joulun tunnelmaa =)

  VastaaPoista
 7. Omalla taikinalla mennään joka vuosi ja leipomukset alkavat jo marraskuun lopulla =) Varsinaisia pipareita meillä ei ole kuin pieni rasiallinen, panosta itse piparkakkutaloihin =) tänä vuonna valmistui 12 muumitaloa, 15 mökkiä sekä 12 pientä torppaa =) vien taloja sekä mökkejä läheisten lapsille sekä kummilapsille jouluksi, lisäki nuorimmaiseni on pienryhmässä jossa vain 10 oppilasta niin perinteenä ollut että vien noita pikku torppia heille pikkujouluna sekä oppilaille että aikuisille.. tänä vuonna annoin yhdelle avustajalle muumitalon kun hänellä kaksi alle kouluikäistä lasta =) tämä on joka vuotinen urakka jolla teen itselleni joulun =) ja kuten joku sanoi tuo piparin tuoksu on yksi parhaista joulun tekijöistä =) oikein hyvää joulua kaikille =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ollut ahkera! Siinä on ollut hiukkasen hommaa, että on saanut ne kaikki kasaan :). Ihanaa joulua myös sinne!

   Poista

Kiva saada palautetta, kiitos! :)