sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ciao bella

Täällä taas pienen tauon jälkeen! Tosiaan viikko vierähti tuolla Italian auringon alla. Aurinkoa ei kovin paljoa keritty nauttimaan ja senkin vähän ajan kun nautittiin niin palettiin koko konkkaronkka neitikäistä lukuunottamatta :D. Lämpöasteet kipusi parhaimmillaan n. 40 asteeseen ja taisipa olla koko (ainakin tähänastisen) kesän lämpimin viikko siellä! Alun perin meidän piti lentää Pisaan ja jatkaa sieltä matkaamme, mutta Ryanair peruutti kaikki lennot sinne ja siksi lensimmekin Pohjois-Italiaan Bergamoon.

Matka alkoi Tampereelta Ryanairin siivittämänä. Lento meni erittäin hyvin, minun pientä hyperventiloimista lukuunottamatta. Minulle kun on jostain kumman syystä kehittynyt pienoinen lentopelko ja lennon loppupäässä oli pientä turbulenssia..

Lentokentältä matka jatkui Opel Vivarolla Rubieraan, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa. Tämä oli vain yhden yön visiitti, mutta aivan ihanan näköinen paikka! Aamusti herättyämme koko keskusta oli täyttynyt markkinakojuista ja shoppailimmekin jotain pientä mm. neitikäiselle löytyi Hello Kitty -pyyhe <3.
 Ennen matkaa tein neitikäiselle vielä tuosta lilasta pilvitrikoosta lätsän ja se olikin oikein hyvä olla tuolla mukana :).

Rubierasta matka jatkui Pisan kautta Firenzeen..
 ... Pisan kalteva torni oli tosiaan kyllä kallellaan, luonnossa näyttää aivan mahtavalta ja tulipa siitä ostettua pienoismallikin koristeeksi mökille :)

Firenzessä vietimme kaksi yötä. Ja silloin iski helteet! Kuumuus oli jotain aivan sanoinkuvailematonta, ei niinkään meille tehnyt mitään, mutta pelkäsin neitikäisen kuihtuvan! Ja hän alkoi pitää jo outoa korinaakin.
Onneksi hotellihuoneessa oli ilmastointi, sillä siellä oli hyvä käydä välillä vilvoittelemassa :). 
Yövyimme samassa huoneistossa vanhempieni kanssa ja hotellihuone oli aivan uskomaton: se sijaitsi kahdessa kerroksessa, molemmissa omat kylpyhuoneet, kaikille ainakin viisi eri pyyhettä, pikkuveljelläni oli vielä oma "yksiö" yläkerran perällä ja jokaisessa huoneessa oli omat ilmastointilaitteet! Huoneistossa oli jopa pesukone, liesi, mikroaaltouuni, jääkaappi-pakastinm, kotiteatteria lukuunottamatta. Tarjolla oli hedelmiä, viiniä ja muuta naposteltavaa ja kaikki kuului huoneen hintaan (eikä hinta päätä huimannut).

Firenzen nähtävyyksiin kuuluu mm. Firenzen Duomo -tuomiokirkko...
 ... Ponte Vecchio -silta...
 ... sekä lukuisat aukiot, joista Piazza della Repubblica -aukiolla sijaitsee tämä karuselli.
 (tuli pieni huuto, kun piti lähteä pois tuolta kyydistä :D)

Firenzessä tapasimme myös meillä joskus asuneen vaihto-oppilaamme...
  ... ja kävimme hänen kanssa syömässä :).

Firenzessä olimme kaksi yötä ja seuraavaksi suuntasimme Elban saarelle pikkusiskoani tapaamaan <3...
 ... hiukset hulmuten matkustimme lautalla :).

Elban saari on Italian kolmanneksi suurin saari ja tunnetaan lähinnä siitä, että Napoléon Bonaparte karkotettiin sinne vuonna 1814.
 Tässä nautitaan välipalaa puistossa...
... ensimmäisenä iltana Elballa kävimme siskon kanssa ravintolassa illallisella (pieni väriero :D).

Neitikäinen viihtyi hyvin rannalla :).

Siskoni asuu Sant´Ilario -nimisessä kylässä vuorilla. Toisena iltana meidät oli kutsuttu heille syömään ja samalla katsastimme kylää...
... näkymät kylästä ovat melko huikeat!

Seuraava kohteemme oli La Spezia länsirannikolla...
 ... kaupunki on satamakaupunki, eikä oikein sykähdyttänyt tuon Elban saaren kauneuden jälkeen...
... tuossa vasemmalla puolella oli hotellimme. Se oli Omenahotellin tyylinen, vain huoneistoja ja aamiainen nautittiin kahvilassa eri paikassa, mikä ei kyllä ollut kovin kummoinen. Täällä yövyimme vain yhden yön.

Viimeisen päivän vietimme Bergamon vanhassa kaupungissa, mikä oli erittäin mukavan oloinen paikka. Kävelimme myös uuden kaupungin puolelle, missä on hyvät shoppailumahdollisuudet, mutta valitettavasti ei energia enää riittänyt siihen touhuun!
Vierailimme tällaisessa kirkossa...

... mikä valloitti kauneudellaan :)!

Matkalla oli hieman ongelmia saada neitikäistä syömään ja juomaan kuumuudessa, joten hän pääsi maistelemaan asioita, joita en kotona antaisi...
... kuten Fantaa (mikä ei kyllä hänelle maistunut)...
... pizza, pasta ja ranskikset maistui myös :).

Kokonaisuudessaan matka oli erittäin onnistunut ja näimme taas paljon uusia ihania paikkoja <3!

PS. Tuo otsikko viittaa siihen, että monta kertaa päivän aikana neitikäinen sai kuulla ihmisiltä tuon kommentin, eli suomeksi "hei, kaunis" :).

2 kommenttia:

 1. Kiva matkakertomus!

  Terkuin Ellu, joka jo kaipaa Italian lämpöä täällä Suomen sateisessa kelissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli jotenkin mukava palata tänne Suomeen, vaikka täällä sataakin.. :)

   Poista

Kiva saada palautetta, kiitos! :)